2010. június 10., csütörtök

Ugorjunk át Mariborba.....

Jó, legyen kamera teszttúra, de ki szereti egyedül?

A tesztelés tárgya a Drift X 170-es "action" kamerája.

Az elképzelés nagyon egyszerű volt; szereljük fel a kamerát, keressünk egy szép útvonalat, keressünk társakat hozzá, csomagoljunk be, pakoljunk össze, tankoljunk meg, öltözzünk fel, biztosítsuk magunkat és próbáljuk meg élvezni a munkát. Óriási szerencsével a munka kapcsolódhatott a baráti invitáláshoz. A motorozás közbeni kamerázás mint tudjuk nagyon veszélyes sport, hiszen vannak akik a kamerának motoroznak és nem a motorozást kamerázzák, ezt mindjárt az elején tisztáztuk is magunkban. A munka az munka nem pedig út a sírba. A felvételek egy részén utólag láttunk mi is vezetés technikai hibákat ezért kérjük a nézőt csak mint a valós világtól elszakadt tesztet nézze a felvételeket és soha ne próbálja meg a valóságban utánozni azokat. Kiskorúak és jogosítvánnyal még nem rendelkezők csak felnőtt, jogosítvánnyal rendelkező jelenlétében nézhetik végig a teszt filmeket. A kamera teszt nagyon jól sikerült, mellékesen a szép környezet miatt élvezetes munka is volt. A teszttúra személyesebb beszámolójához át is adjuk a szót Ari Balázsnak, hogy elmesélje az Ő oldaláról is a történteket. Neki ez úton is köszönjük az élményeket és a fényképes összefoglalót.

"Volt egyszer egy Szlovén túra...

Előkészületek

Egyszer volt hol nem volt… Szóval kezdjük ott, hogy ez évben már ezzel a motorral birok rendelkezni, ezért adva volt, hogy kéne menni is vele, és nem ide gagyizni a Pilisbe, hanem messzebb. Na nem is hardcore világ-járni, kispályás vagyok én meg ahhoz, hanem csak több napra, közelbe stb-stb. Angolon mellettem ülő Zoli vetette föl, hogy ők lehet mennek megint Romániába, vagy ilyesmi, lehet hogy elférnék én is, hát csatlakozzak, egy 3napos hétvége erejéig. Így is lett, szóban hamar beszálltam. A célpont közben módosult Szlovéniára, és kényelmesebb szállásos megoldásra. Zoli megtervezte papíron az utat, ami gyárilag Maribor lett volna, onnan pedig egy napos kör, de ezt én gonosz álnokul elkezdtem széthekkelni, amit gyanítom senki nem nézett jó szemmel. Ekkor már ment a nagy levelező lista, hárman aktívan írogattunk, osztottuk az észt. Majd lassan kiderült hogy az annyira levelezésben nem aktív Balázs valamilyen oknál fogva nem tud jönni, marad Zoli, Krisztián illetve én. Ja persze közben kiderült, hogy péntekre akkor szabit vesz ki mindenki, de hétfő pünkösd, menjünk messzebb és akkor 4 napra. Itt kattantam meg én amúgy. Akkor menjünk már el Bled tóig, aszondják nagyon szép, onnét meg mar csak egy köpés (4-500km körül) Stelvio a világ top 10 hágóinak egyike stb-stb Ja és persze erre már volt is útitervem, napi 6-8 óra motorozással, semmi erőltetett menet. Na erőltetett menet nem is lett, de hogy 6-8 óra motorozás sem :D Köszönöm Garmin! :P De amúgy ettől Zoli nagyon elzárkózott, ahogy tűnt Krisztián benne volt mindenben, csak jó utak legyenek, így maradt a 3 napos, laposabb téma. Jött az indulás napja lassan, de pár nappal előtte Zoli beteg lett, le kellet mondania mert nem volt mobilis, maradtunk ketten. Indulás előtt egy vagy két nappal telefonszámcsere, telefonon egyeztetés, senki nem pszichopata, hát akkor irány! Menjünk, de akkor már négy napra, nem?! De! :)
Nekiálltam térképezni, itt jöttek a gondok. A Garmin nem ette a Google Earth pontjait, újratervezte rosszul, nem tette rá a gépre, stb-stb., és persze hogy mindezt az utolsó napokon dobta. Örültem nagyon, azért kinyomtattam az utat Google Maps-ből is, és akkor is megyünk. Közben megérkeztek a szerszámok is a Nippynorman-től, igaz talán nem kellenek, de ha nincsenek nálam tuti gáz lenne alapon. Csomagom meg közel készen várt, mert hét végen összepróbáltam.
Jött a csütörtök. Kéne rápihenni, mert nem ide megyünk Pilisbe, de bakter céges buli van, ahhh. Na jó tízig lemegyek, aztán alvás, előtte persze bepakolok véglegesre. Reggel 8-as találkozóra készülünk. Céges buliból persze hogy nem sikerült 10-kor eljönni, de aludni utána tudtam, rendesen :) Na akkor majd holnap indulás...

1. nap

Több napos előkészület után a 4 fős eredeti csapatból csak Krisztián és én maradtunk, ami alapjában kicsit furának tűnhet, mert soha nem találkoztunk, soha nem mentünk legalább egy napot, ennek ellenére szépen belevágtunk egy igaz nem túl hosszú, de annál mókásabbnak induló szerpentinezésbe Szlovénia irányába.
A megbeszéltek alapján délelőtt -mert ez már nem reggel- 8-kor találkoztunk az Osztyapenkos ÖMW kútnál. Nem volt nehéz megtalálni egymást, mert a 3 napos hétvége előtt egy nappal és amúgy is rossz időjárás-előrejelzés nem annyira vonzotta a sok motorost. Kb. 9 óra előtt való indulással neki is vágtunk az 1 nappal megnyújtott 3 napos hétvégének, irány Pápa – Maribor – Bled kb. :) Itthoni szakasz kifelé még elviselhető volt, a sok lapos, de 1-es úton való kezdéssel Csákvár felé. Pápán az ismereteim alapján található Tesco kutat belátogatva tartottuk az első 2 óra utáni szünetet. A Kút persze nem volt nyitva, de egy kis kaja, pihi kellett. Tovább a határ felé. Már nagyon közel voltunk a GPS szerint a határhoz ezért elugrottunk Lenti felé egyet tankolni, mert a valutatéma miatt most nálunk a környéken a legolcsóbb a benzin, na meg már megint majdnem 2 órát jöttünk, kell az a kis mozgás, még csak most jön a rendes út , ez eddig csak logisztikai kényszer volt ;)

2. nap

Sole. Reggel kelés 7:45 kései indítással. Elv, hogy a reggeli csak 8-tól van, minek előbb kelni. Ez lett megbeszélve, lehet jobb is, mert az én korábbi kezdéseim lehet kinyírtak volna, de ha nem az akkor Krisztián :D Igaz, így már majdnem ebédidős indulás van kilátásba, de majd este behozzuk :) A CBF klubbosok 9 körül indultak, de ők autópályán jöttek, és azon is mentek tovább a tenger felé, vagyis ilyesmit beszélgettünk velük. Jaaa itt egy info! Ők a tegnapi nap folyamán többször is ronggyá áztak, ellenben mi nem találkoztunk eső jelével sem. Ez így mondjuk kapásból hazugság, de vizes útnál többet nem láttunk az esőből, bár mi a felhők fölött is mászkáltunk, ott meg nem esik úgyse, meg szerencsénk is volt, illetve ez így meg volt mondva: nem fog esni, kész!

3. nap

Reggel kelés, erkélyre ki, húúúú kilátás nagyon kemény! Jobbra balra óriás hegyek, Milkás stílusban, és nagy kuss. Ja mert olasz falu, délben kelnek, de akkor se dolgoznak. Elég léhűtő csapat, de ez van, nekik vannak jó hegyeik, mi meg itt vagyunk. Azért ez a területi kérdés elég fura, minden németül van kiírva, németül beszélnek stb. Ez itt Olaszország osztrákok által lakott területe, ez tény!

4. nap

Sajnos irány haza. Reggel kelés, szokásos, kaja. Jaaa kajázda! Olyan kilátása volt, hogy nagyon kemény, igaz onnét nem fotóztam, de a két ház között lőttem egyet, kellett, nagyon durva! Mára nagyon sok kilométer volt előírva, de sajnos már csak kevés szerpentines rész, szóval valószínű jobban meg tudjuk majd közelíteni a Garmin tervét. Fölpakolás, indulás, Graz irányába, majd Bp. felé. Osztrák oldalon még szép jobb utak, kisebb szerpentinek, ide még jó lenne eljönni, messze sincs, de majd jönnek a magyar utak … ááá"

Ari Balázs
A kamera részletes tesztje olvasható a következő bejegyzésben rövidesen.

Nincsenek megjegyzések: