2012. április 17., kedd

Contour action camera

Felmerülhet az emberben az Ego kérdése, talán túl sűrűn is. Semmi baj tegyük túl magunkat ezen, hiszen szinte mindenkivel megesik, hogy látni akarja magát vagy megosztani szeretné a számára élménynek tűnő dolgokat. Igen itt jön a képbe az "Action Camera" na nem kell egyből James Bond filmekre asszociálni de valljuk meg jól előrehaladott a technika azon régióban is ami elérhető árban mozog. A sok motoros guruláson felmerült az emlékgyártás kérdése bennem is, mi van ha nagypapaként akarok magam alá csorgatva lágyan melankóliázni a szép múltról, a csorgatást értsük a könnyekre első körben a kitűnő neveltetésemnek hála. Igen itt jön a végeláthatatlan keresgélés a sok technikai eszköz között. Van ugye kézi kamera, mini sport vagy action camera, rendes profi kamera és a mai fotós vázak és kompaktok is elég jól filmeznek már. El is töltöttem hát egy évet munka mellett mire kihámoztam mire van ingerem, pénzem, tudásom és főleg szükségem. Teszteltem a Drift termékeit, vettem Panasonic kézi kamerát, megnéztem a Vio termékeit és végül a GoPro helyett vettem egy Contour kamerát.
Tenyérnyi mérete ellenére igen meglepő dolgokat tud:
  1. kis test, full alumínium ház, nagy felvételkezelő gomb, ami kesztyűben is könnyen irányítható. Tömege és mérete kicsi, így jóformán bárhová felszerelhető. Menürendszere számítógépről állítható - felbontás, bitsűrűség, másodpercenkénti kockák száma és a mikrofon jelszintje.
  2. 1 méterig vízálló
  3. felbontás: 720p, 960p, 1090p
  4. fájl formátum: MOV
  5. lézeres vízszintező
  6. látószög 125° (1080p), 135° (fotó mód), 170° (960p, 720p)
  7. állítható mikrofon szint
  8. 3-4 óra felvételi idő
  9. 5 megapixeles fotó üzemmód
  10. 147g

Azóta persze a készüléket tovább fejlesztették és már modelltől függően elérhető GPS-el bővített változat vagy az új Contour + nál pl. nagyobb látószög és társai.

Több anyagunk is készült a kis Contour kamerával és szerintem megdöbbentően szépek az anyagok full HD minőségben.

Nincsenek megjegyzések: